Voor wie

 Misschien vraag je je af voor wie de therapie geschikt is. Het antwoord: voor jou, om te worden wie je werkelijk bent en te doen wat je werkelijk wilt.

Je vragen beantwoorden

Stel je zit met vragen over jezelf. Je wilt je ontwikkelen, meer verdieping in je leven. Je hebt besloten je eigen keuzes te maken, je eigen mogelijkheden te ontdekken. Je wilt een eigen richting geven aan je leven. Je voelt je lange tijd niet lekker in je baan, relatie of studie, maar weet niet hoe je dit kunt veranderen.

Misschien durf je niet naar jezelf te kijken uit angst voor wat je dan ziet. Ik help je met zelfvertrouwen naar jezelf te kijken, zonder angst of twijfels zodat je je levensvragen gaat beantwoorden.

Wie je werkelijk bent

Antwoord op vele van die vragen vind je in het onbewuste, daar sla je herinneringen op en vind je de ingesleten patronen en structuren die je emoties, gedrag, denken en manier van communiceren bepalen. Deze patronen en structuren komen ook naar voren in je relaties; in het gezin, op het werk, met je levenspartner. Ik breng jouw patronen en structuren aan het licht en laat zien hoe ze je leven en je relaties beïnvloeden. Van daaruit brengen we met therapieën je zelfontwikkeling op gang. Zo word je wie je werkelijk bent en doe je wat je werkelijk wilt.

Om te helpen met de vraag of mijn therapie je zou kunnen helpen heb ik een aantal hulpvragen opgesteld. Herken je ze?

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?

Hoe leer ik achterliggende gevoelens en gebeurtenissen van bepaald gedrag (her)kennen?

Hoe verminder ik stress en spanningen?

Hoe verwerk ik traumatische en emotionele gebeurtenissen?

Hoe ga ik om met (chronische) pijn?

Hoe kan ik makkelijker een keuze maken?

Hoe vergroot ik het inzicht in mezelf?

Misschien kom je jouw probleem of vraag hier niet tegen. Neem ook dan gerust contact met me op. Het kan ook zijn dat je jezelf eenvoudigweg wilt verdiepen in je bestaan en dat je daar aan gerelateerd behoefte hebt aan individuele begeleiding. Hedendaagse hypnotherapie maakt gebruik van tal van psychotherapeutische methoden.

Hypnotherapie is dus zeer goed inzetbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Voor wie niet?

Bij sommige ziektebeelden echter is hypnotherapie niet geschikt. Zeer ernstige psychiatrische aandoeningen zijn een contra-indicatie om met hypnose te werken.